Студенти на Електоротехнички факултет го посетија изложбениот центар на ХЕЦ „Матка“

Студентите на Електротехнички факултет при УГД, заедно со нивниот ментор ас. м-р Далибор Серафимовски, на 10 мај го посетија новоотворениот музејско-изложбен центар на ХЕЦ „Матка“, изграден и отворен за посета од страна на австриската компанија ЕВН. Ова е првиот изложбен Повеќе …

Енергетски доживувања

Гитаристот – овде, официјалниот видеозаписничар – овде, професорите – овде, сите останати на списокот – овде. Ентузијастички тргнавме на едукативната „екскурзија” за која неуморно прашувавме во текот на овие три години и еве се случи. Навистина се случи. Маршрутата ни Повеќе …

За време на теренската настава, најголем впечаток ми оставија ветерниот парк во Богданци и ХЕЦ „Вруток“

Во моментот кога ги посетивме дуваше ветер со поголема јачина и сите ветерници беа во функција. Со помош на тамошниот инжинер практично го видовме процесот на производство на електрична енергија и имавме можност да влеземе и во самиот столб на Повеќе …