Елзенбах: Важни се стручноста и едуцираноста, а не евтината работна рака

Соработката на Електротехнички факултет при УГД и компанијата „Дрекслмаер“ продолжи со уште едно предавање кое го имаше проф. д-р Јерг Елзенбах пред студентите, од серијата предавања за методите за обезбедување на квалитет.

Стипендии од ЕВН за студенти на УГД

Врз основа на потпишаната Спогодба за соработка меѓу ЕВН Македонија АД, Скопје од една страна и Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип  од друга страна се распишува конкурс за доделување стипендија за студентите на Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип, електротехнички факултет.

Компанијата „Дрекселмајер“ ја засилува соработката со УГД и со студентите

Проф. д-р Јерг Елзенбах, директор на компанијата „Дрекселмајер“, денеска одржа предавање пред студентите на Електротехнички факултет при УГД и практично заедно работеа на решавање на реални проблеми. Професорот Елзенбах истакна дека студентите имаат одлично теоретско познавање, но за во производствените Повеќе …

Трибина за обновливи извори на енергија

Обновливите извори на енергија беа тема на трибината која на Кампус 2 на УГД се одржа во организација на Советот на млади на Општина Штип. На трибината свое излагање имаше проф. д-р Влатко Чинговски од Електротехнички факултет при УГД, кој Повеќе …

Студенти на ЕТФ во посета на „Кончар“ – Загреб

Студентите од трета и четврта година на Електротехнички факултет, во склоп на реализацијата на практичната настава, во периодот од 20 до 23 aприл ја посетија компанијата „Кончар“ во Загреб. Станува збор за компанија основана во далечната 1921 година со високо Повеќе …