Уште еден научно-стручен труд од Електротехнички факултет при Универзитет „Гоце Делчев” беше презентиран деновиве на Меѓународна конференција во Австрија.

Проф. д-р Влатко Чингоски и неговиот колега од Јапонија од државниот Универзитет во Сапоро, проф. д-р Со Ногучи, на 15. Меѓународна работилница за оптимизација (15th International Workshop on Optimization and Inverse Problems in Electromagnetiism, OIPE-2018, www.oipe2018.at), која се одржа од 11 до 13 септември 2018 година во Hall in Tirol, во близина на Инсбрук, Австрија, презентираа дел од нивните заеднички истражувања прикажни во нивниот труд под наслов “Economical Optimization Method of REBCO Superconducting Magnets Using Game Theory”.

На работилницата, исто така, беа презентирани пoголем број научни и стручни трудови од различни автори од цел свет.

Технички секретар

Елвира Ристова
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип
Данче Гркова
Телефон: +389 32 550 033
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Секретар

Весна Конзулова
Телефон: +389 32 550 662
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.