Студентите  од втора и трета година на Електротехнички факултет при УГД под менторство на проф. д-р Влатко Чинговски и проф. д-р Сашо Гелев во периодот од 16-18 мај  ги  посетија следниве локации:

Повеќе...

Техничките факултети при УГД (Машински, Технолошко-технички и Електротехнички факултет) ги отворија вратите за средношколците кои сакаат да се запишат на овие студиски програми. Деканот на Машински факултет, проф. д-р Ристо Кукутанов, истакна дека знаењата и контактите што студентите ќе ги добијат за време на студирањето на УГД ќе бидат неразделен дел од нивната иднина и ќе им помогнат да се реализираат на професионален и на приватен план.

Повеќе...

Студентите на Електротехнички факултет при УГД, под менторство на проф. д-р Влатко Чинговски и проф. д-р Сашо Гелев, на 2 мај 2018 год. го посетија Хидросистемот „Злетовица“, кој е повеќенаменски водостопански систем.

Повеќе...

Професорите на Електротехнички факултет при Универзитет „Гоце Делчев“- Штип, Сашо Гелев, Влатко Чингоски, Александар Туџаров, Василија Шарац, Слободан Бундалевски, како и студентите на втор циклус студии на факултетот Ивана Гичева и Марија Чингоска, учествуваа на 23. Mеѓународна конференција „ИТ’18“ која се одржува во Жабљак, Република Црна Гора.

Повеќе...

Технички секретар

Елвира Ристова
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип
Данче Гркова
Телефон: +389 32 550 033
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Секретар

Весна Конзулова
Телефон: +389 32 550 662
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.