Во рамките на  соработката на Електротехничкиот факултет и компанијата ЕВН Македонија , на Електротехничкиот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип беше организирана работилница за студенти.

Сашо Стојковски, инженер и член на Управниот одбор на ЕВН Македонија на присутните студенти им ги претстави програмите за практикантска работа, како и за стипендирање и можностите за вработување. Според деканката на ЕТФ, проф. д-р Василија Шарац, овој настан е дел од заложбите на СТФ и ЕВН Македонија да ја издигнат меѓусебната соработка на уште повисоко ниво, во интерес на студентите кои на таков начин полесно би се реализирале себеси по завршувањето на студиите.

Технички секретар

Елвира Ристова
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип
Данче Гркова
Телефон: +389 32 550 033
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Секретар

Весна Конзулова
Телефон: +389 32 550 662
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.