Студентите од втора и од трета година на Електротехничкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип, во придружба на професорите Тодор Чекеровски и Сашо Гелев, го посетија „ХС Злетовица“ каде што имаа можност да ги прошират нивните знаења од областа на далечинското управување со еден од најсовремените системи за водоснабдување.

Студентите, исто така, имаа можност одблизу да го видат Скада (SCADA) системот во централната станица за контрола и надзор, „Зафат 3“ кој е наменет за водоснабдување на општините Штип, Свети Николе, Карбинци и Лозово, како и прекрасниот поглед кон браната „Кнежево“.

Технички секретар

Елвира Ристова
Тел: +389 032 550 900
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р. Северна Македонија

Студентски прашања

Сања Ристова
Тел: +389 32 550 083
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

Игор Ефтимов
Телефон: +389 32 550 337
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.