Во организација на Комората на овластени архитекти и овластени инженери на 9.6. и 10.6.2023 г. се одржа собир „Први денови на електроинженери“.

Свое претставување имаше и Електротехничкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ со учество на: проф. д-р Драган Миновски, проф. д-р Гоце Стефанов, проф. д-р Тодор Чекеровски и проф. д-р Василија Шарац со предавања на следните теми:

1. Енергетска ефикасност на електрични уреди

2. IoT Smart Energy DC Meter

3. V/F AC Motor Controller based on Intelligent Power Module

4. Исплатливост на фотоволтаични системи поставени на индустриски објекти и домаќинства.

Се надеваме дека манифестацијата ќе прерасне во годишен собир кој ќе биде форум за размена на идеи и искуства и мост помеѓу теоријата и праксата.

Технички секретар

Елвира Ристова
Тел: +389 032 550 900
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р. Северна Македонија

Студентски прашања

Сања Ристова
Тел: +389 32 550 083
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

Игор Ефтимов
Телефон: +389 32 550 337
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.