ЕВН Македонија, врз основа на Спогодбата за соработка со УГД, распишува Конкурс за доделување стипендија на еден студент од Електротехнички факултет на УГД.

Стипендијата е во висина од 10.000 денари месечно, а се доделува за 10 месеци (од 1.10.2023 до 31.7.2024 година).

Можат да аплицираат редовни студенти на додипломски студии на ЕТФ, кои треба да имаат просечен успех најмалку 8 и положени најмалку 80% од предвидените испити. Исто така, не треба да бидат корисници на стипендија или кредит од друга институција или компанија.

Потребните документи за аплицирање може да се најадат во Конкурсот 

EВН - Конкурс за стипендии за талентирани студенти (.pdf)

Формулар за апликација (.doc)

Рок за аплицирање е до 16.10.2023 година.

Технички секретар

Елвира Ристова
Тел: +389 032 550 900
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р. Северна Македонија

Студентски прашања

Сања Ристова
Тел: +389 32 550 083
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

Игор Ефтимов
Телефон: +389 32 550 337
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.