Дипл. инж. Панче Грапов, овластен проектант на електрични инсталации, одржа предавање пред студентите од Електротехнички факултет на тема „Примена на софтверски пакети во проектирање на електрични инсталации“.

Студентите имаа можност да се запознаат со неколку софтверски пакети кои се применуваат во проектирање на нисконапонски електрични инсталации, громобранска инсталација и инсталација за фотонапонски панели, како и со правилата и прописите што треба да содржи еден проект од нисконапонски инсталации. Студентите се запознаа со практичните аспекти на проектирањето на електричните инсталации, со што се направи спој помеѓу теоријата и праксата. 

Технички секретар

Елвира Ристова
Тел: +389 032 550 900
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р. Северна Македонија

Студентски прашања

Сања Ристова
Тел: +389 32 550 083
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

Игор Ефтимов
Телефон: +389 32 550 337
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.