Електротехнички факултет се јави како кoорганизатор на „Фрст лего лига“ со повеќе од 180 учесници.

Настанот се одржа во Спортската сала „Јордан Мијалков“.  Оваа година имаше 22 тима и победникот ќе учествува на Светското првенство во Масачусетс, САД, од 7 до 9 јуни.

Натпреварувањето е под закрила на ООН, која за оваа година ја одреди тематиката на иновативни проекти на места за рекреација со помош на новите технологии. 

 

Технички секретар

Елвира Ристова
Тел: +389 032 550 900
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р. Северна Македонија

Студентски прашања

Сања Ристова
Тел: +389 32 550 083
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

Игор Ефтимов
Телефон: +389 32 550 337
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.