Проф. д-р Стелијан-Емилијан Олтеан од Faculty of Engineering and Information Technology на Универзитетот „George Emil Palade“ во Р. Романија во рамки на програмата за ЕРАЗМУС мобилности реализира престој на Електротехничкиот факултет при УГД и одржа предавање на тема „Вовед во математичко моделирање на линеарна временски непроменливи системи”.

Студентите имаа можност преку бројни примери од електротехниката, но и од секојдневниот живот да се запознаат со математичкото моделирање на контролните системи и нивната примена во разни сектори во индустријата. Особен интерес предизвикаа видеоклиповите со различни примери на роботски и контролни системи кои се реализираат како лабораториски вежби на Универзитетот „George Emil Palade“.

Технички секретар

Елвира Ристова
Тел: +389 032 550 900
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р. Северна Македонија

Студентски прашања

Сања Ристова
Тел: +389 32 550 083
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

Игор Ефтимов
Телефон: +389 32 550 337
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.