Поставени се 3 LED диоди. Првата црвена диода е поврзана на пинот 10, втората црвена диода е поврзана на пинот 9, додека пак зелената диода е поврзана на пинот 8 од Arduino Uno таблата. На катодата од сите три LED диоди поставени се и три отпорника со вредност од 220Ω. Звучникот е поврзан со зелената LED диода за да може да дава звучна сигнализација кога зеленото светло на семафорот ќе свети и излезот е поврзан на output од контролната плочка каде што со конектор се поврзува на ground (заземјување).

Технички секретар

Елвира Ристова
Тел: +389 032 550 900
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р. Северна Македонија

Студентски прашања

Сања Ристова
Тел: +389 32 550 083
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

Игор Ефтимов
Телефон: +389 32 550 337
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.