ЕВН објави оглас  за  практикантска работа на кој можат да се пријават студентите на Електротехнички факултет - Електроенергетика и обновливи извори на енергија, факултетите за информатичка технологија, правни науки, за економски науки и слично.

Повеќе...

Проф. д-р Петар Јанига од Словачкиот технички универзитет во Братислава одржа предавање на тема „Виртуелна реалност во електроенергетиката”, каде што студентите и вработените имаа можност да се запознаат со виртуелен 3D приказ на трафостаница и можностите за моделирање и изучување на различни електроенергетски елементи преку виртуелни модели.

Студентите од втора и од трета година на Електротехничкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип, во придружба на професорите Тодор Чекеровски и Сашо Гелев, го посетија „ХС Злетовица“ каде што имаа можност да ги прошират нивните знаења од областа на далечинското управување со еден од најсовремените системи за водоснабдување.

Повеќе...

Во рамките на Erasmus престој на Електротехнички факултет проф. д-р Галина Чернева од Универзитетот Неофит Рилски  во Благоевград одржа предавање пред студентите на тема:

Повеќе...

Технички секретар

Елвира Ристова
Тел: +389 032 550 900
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р. Северна Македонија

Студентски прашања

Сања Ристова
Тел: +389 32 550 083
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

Игор Ефтимов
Телефон: +389 32 550 337
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.