Трудот треба да биде во согласност со упатството дефинирано од организаторот на конференцијата, односно да содржи:  

  • апстракт и клучни  зборови  
  • методологија, резултати и објаснување на темата која се презентира;
  • заклучок
  • користена литература (библиографија).

Пример како треба да изгледа абстрактот може да се најде ТУКА.

Пример како треба да изгледа полниот труд може да се најде ТУКА.

Публикација на трудовите после конференцијата:

Одреден број на селектирани трудови од конференцијата ќе бидат печатени во:

  • Balkan Journal of Applied Mathematics and Informatics

https://js.ugd.edu.mk/index.php/bjami/issue/view/285 

  • Journal of Energy Technology

https://www.fe.um.si/en/jet.html 

Истите во зборникот на трудови ќе бидат застапени само со апстракт

Технички секретар

Елвира Ристова
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Сања Ристова
Тел: +389 32 550 083
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

Весна Конзулова
Телефон: +389 32 550 650
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.