Информации за авторите:

Пријавувањето е во електронска форма и пријавата треба да се испрати на

e-mail адреса: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите..

специјално формирана за оваа прилика.

Пријавата задолжително мора да содржи:

  • Име и презиме на кандидатот и e-mail адреса
  • научно звање (ако го има)
  • Назив на Институцијата во која работи
  • Наслов на трудот со кој планира да учествува
  • Резиме - Апстракт на трудот во електронска форма (нe повеќе од 500 збора)

Сите информации за конференцијата може да се најдат на веб странатa http://etf.ugd.edu.mk.

Краен рок за испраќање на абстрактот:                    17.03.2023

Известување за прифатеност на абстрактот:             14.04.2023

Краен рок за испраќање на комплетен труд:            15.07.2023

Известување за прифатеност на трудот:                   10.09.2023

Само презентираните трудови ќе бидат објавени во зборникот на трудови на конференцијата.

Котизација : Учесниците на конференцијата се ослободени од плаќање на котизација.

Технички секретар

Елвира Ристова
Тел: +389 032 550 900
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р. Северна Македонија

Студентски прашања

Сања Ристова
Тел: +389 32 550 083
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

Игор Ефтимов
Телефон: +389 32 550 337
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.